Ze sádla a mouky uděláme světlou jíšku. Z ostatních ingrediencí vypracujeme těsto, vyválíme na menší, asi 1 cm silný plát a potřeme jíškou. Nebojíme se silnější vrstvy, jíška se vpíjí do těsta. Stočíme do závinu a necháme na válu 30 minut odpočinout.
Potom jej rozdělíme nožem na 3 části. Jednotlivé díly vyválíme a naplníme jablky – pokrájenými na malé kostičky, případně strouhanými. Poprášíme práškovým cukrem, skořicí a pro chuť přidáme strouhané oříšky. Zavineme, potřeme rozpuštěným sádlem (jiný tuk nepoužívat), vejcem a v předehřáté troubě pečeme do zrůžovění.
Recept dostala mamka od své známé. Dnes jsem štrúdl upekla, je křehký a velmi dobrý.
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Rozehřejeme si troubu na 200°C, horkovzdušnou na 180°C.
Do misky si vysypeme mouku, cukr, prášek do pečiva a kakao.…
více o Exkluzivní čokoládové muffiny
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a opečeme na másle, osolíme, opepříme. Zalijeme převařenou vodou, přidáme půl…
více o Žampionová krémová polévka