Než začneme připravovat krém, nasypeme piškoty do mísy a můžeme i nemusíme je pokapat rumem. Čokoládu na vaření dáme rozehřát nad vodní lázní, mezitím oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s máslem a moučkovým cukrem. Rozehřátou čokoládu vmícháme do utřených žloutků s máslem.
Ušleháme pevný sníh ze zbylých bílků a opatrně jej vmícháme do čokoládové hmoty. Nalijeme na piškoty a dobře, ale opatrně zamícháme. Vlijeme do otevírací dortové formy a dáme do lednice dobře ztuhnout.
Při podávání můžeme ozdobit šlehačkou, ale není to nutné.
Čajové šálky (6 ks) důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno…
více o Smažený sýr bez smažení
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Čerstvé špenátové listy krátce povaříme ve vodě, vodu slijeme. Kdo chce, může listy nahrubo posekat. Pokud použijeme…
více o Pangas se špenátem a nivou
Uvařená vejce, hermelín a eidam nastrouháme na hrubém struhadle. Papriku a cibuli nakrájíme na drobné kostičky, přidáme…
více o Barevný hermelínový salát