Smíchejte strouhanku, nastrouhané ořechy a nastrouhaný perník. Rozšlehejte vejce.
Kuličkovačem si nakuličkujte zmrzlinu a ihned ji obalte v rozšlehaných vejcích a připravené strouhance. Strouhanku na zmrzlinu hodně namačkejte. Dejte kuličky zpět do mrazáku, minimálně na 2 hodiny, ale ideálně přes noc. Pak postup zopakujte, v pořadí vejce a strouhanka, a vraťte do mrazáku na další 2 hodiny.
Mezitím si připravte horké višně. Mražené višně s cukrem dejte do kastrůlku na mírný oheň. Vařte tak dlouho, až se vyvaří přebytečná šťáva a višně zhoustnou. Podávejte je ještě horké.
Vyndejte kuličky zmrzliny a hned je vložte do oleje rozpáleného na 200 stupňů a osmažte, až budou mít světle hnědou barvu. Servírujte ihned s horkými višněmi.
Použijte klidně i jinou zmrzlinu než vanilkovou, důležité ale je, aby byla kvalitní a ze smetany – ne z mléka nebo vody, ta by se při smažení rozpustila.
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Nejprve připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme droždí, přidáme cukr a na teplém místě necháme vzejít. Do mísy…
více o Těsto na pizzu podle Moniky
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami
Vepřová játra omyjeme a připravíme si slabší plátky. Potom je osolíme a opepříme a nastrouhaným česnekem je pomažeme na…
více o Vepřová játra obalovaná