Smažená zmrzlina s horkými višněmi

3.17

hodnoceno: 6
Příprava: 60 minut
Porce: 4
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 3
      ks vejce
    • 8
      ks vanilková zmrzlina 8 velkých kuliček
    • 100
      g strouhanka
    • 50
      g nasekané ořechy
    • 1
      l olej na smažení
    • 50
      g perník na strouhání strouhaný
    • 200
      g višně
    • 100
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

  • Smíchejte strouhanku, nastrouhané ořechy a nastrouhaný perník. Rozšlehejte vejce.
  • Kuličkovačem si nakuličkujte zmrzlinu a ihned ji obalte v rozšlehaných vejcích a připravené strouhance. Strouhanku na zmrzlinu hodně namačkejte. Dejte kuličky zpět do mrazáku, minimálně na 2 hodiny, ale ideálně přes noc. Pak postup zopakujte, v pořadí vejce a strouhanka, a vraťte do mrazáku na další 2 hodiny.
  • Mezitím si připravte horké višně. Mražené višně s cukrem dejte do kastrůlku na mírný oheň. Vařte tak dlouho, až se vyvaří přebytečná šťáva a višně zhoustnou. Podávejte je ještě horké.
  • Vyndejte kuličky zmrzliny a hned je vložte do oleje rozpáleného na 200 stupňů a osmažte, až budou mít světle hnědou barvu. Servírujte ihned s horkými višněmi.
  • Použijte klidně i jinou zmrzlinu než vanilkovou, důležité ale je, aby byla kvalitní a ze smetany – ne z mléka nebo vody, ta by se při smažení rozpustila.
Zařazení: Moučníky Dezerty

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.