Smíchejte strouhanku, nastrouhané ořechy a nastrouhaný perník. Rozšlehejte vejce.
Kuličkovačem si nakuličkujte zmrzlinu a ihned ji obalte v rozšlehaných vejcích a připravené strouhance. Strouhanku na zmrzlinu hodně namačkejte. Dejte kuličky zpět do mrazáku, minimálně na 2 hodiny, ale ideálně přes noc. Pak postup zopakujte, v pořadí vejce a strouhanka, a vraťte do mrazáku na další 2 hodiny.
Mezitím si připravte horké višně. Mražené višně s cukrem dejte do kastrůlku na mírný oheň. Vařte tak dlouho, až se vyvaří přebytečná šťáva a višně zhoustnou. Podávejte je ještě horké.
Vyndejte kuličky zmrzliny a hned je vložte do oleje rozpáleného na 200 stupňů a osmažte, až budou mít světle hnědou barvu. Servírujte ihned s horkými višněmi.
Použijte klidně i jinou zmrzlinu než vanilkovou, důležité ale je, aby byla kvalitní a ze smetany – ne z mléka nebo vody, ta by se při smažení rozpustila.
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Z uvedených surovin vypracujeme těsto, rozdělíme na 2 díly, vyválíme a přendáme na plech s vyšším okrajem. Poklademe…
více o Meruňková buchta s pudinkem
Smícháme ingredience na těsto (žloutky do těsta, nakonec sníh z bílků) a upečeme na středním plechu do růžova.
Náplň…
více o Řezy se zakysanou smetanou
Kotlety naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, potřeme hořčicí s rozmačkaným česnekem a posypeme grilovacím kořením…
více o Kotlety pečené v alobalu