Bezové květy důkladně omyjeme, nůžkami odstříháme stopky a necháme oschnout. Oddělíme bílky od žloutků, z bílku ušleháme tuhý sníh.
Do žloutků vmícháme pivo a špetku vegety a do vzniklé směsi vmícháme hladkou mouku s trochou kypřicího prášku. Lehce vmícháme sníh z bílků a dosolíme.
Na pánvi rozehřejeme olej, trsy květů namáčíme v těstíčku a osmažíme do zlatova. Hotové řízky vytáhneme, odložíme na ubrousek a každému ustřihneme hlavní stopku.
Vhodnou přílohou je např. bramborová kaše a zeleninový salát.
Smícháme vejce, jogurt, tvaroh, přidáme pudink, cukr, sůl, zamícháme a podle potřeby přidáme dětskou krupici smíchanou…
více o Jogurtové knedlíky s jahodami
Všechny přísady na těsto smícháme. Mléko dáme podle potřeby, těsto nemá být tuhé, ale ani řídké, asi jako piškotové.…
více o Jogurtový koláč s rebarborou
Žampiony očistíme a nožičky odstraníme (použijeme do jiného pokrmu).
Připravíme si nálev tak, že svaříme ocet s vodou…
více o Nakládané žampiony se sýrem
Na rozpáleném tuku osmažíme cibuli. Přidáme na kostky pokrájené maso (hovězí, vepřové, drůbeží), které jsme osolili a…
více o Hovězí s hlívou na hořčici