Bezové květy důkladně omyjeme, nůžkami odstříháme stopky a necháme oschnout. Oddělíme bílky od žloutků, z bílku ušleháme tuhý sníh.
Do žloutků vmícháme pivo a špetku vegety a do vzniklé směsi vmícháme hladkou mouku s trochou kypřicího prášku. Lehce vmícháme sníh z bílků a dosolíme.
Na pánvi rozehřejeme olej, trsy květů namáčíme v těstíčku a osmažíme do zlatova. Hotové řízky vytáhneme, odložíme na ubrousek a každému ustřihneme hlavní stopku.
Vhodnou přílohou je např. bramborová kaše a zeleninový salát.
Vše promícháme v lité těsto. Pekáč vymastíme tukem a vysypeme moukou nebo strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě…
více o Ořechová buchta bez vážení
Pomazánkové máslo vyšleháme se sýrem, lžící majolky, a dle chuti rozetřený česnek. Přidáme na malinké kostičky ostatní…
více o Chlebíčky se supr pomazánkou
Kuřecí plátky si osolíme a opepříme z obou stran. V misce smícháme sojovou omáčku s grilovacím kořením a každý plátek z…
více o Kuřecí s broskví a sýrem