Bezové květy důkladně omyjeme, nůžkami odstříháme stopky a necháme oschnout. Oddělíme bílky od žloutků, z bílku ušleháme tuhý sníh.
Do žloutků vmícháme pivo a špetku vegety a do vzniklé směsi vmícháme hladkou mouku s trochou kypřicího prášku. Lehce vmícháme sníh z bílků a dosolíme.
Na pánvi rozehřejeme olej, trsy květů namáčíme v těstíčku a osmažíme do zlatova. Hotové řízky vytáhneme, odložíme na ubrousek a každému ustřihneme hlavní stopku.
Vhodnou přílohou je např. bramborová kaše a zeleninový salát.
Maso vymícháme spolu s vejcem, kořením a 1 dl vody. Zahustíme zelím a strouhankou a vytvarujeme hladké kulaté placičky,…
více o Sekane znojemske biftecky
Vše dáme do mísy a vypracujeme nejlépe elektrickým ručním šlehačem. Až se těsto přestane lepit na stěny mísy je hotové.…
více o Rybízový koláč s polevou