Do talířů si dáme zvlášť mouku, strouhanku a rozšlehaná vejce. Každou houbu nakrájíme na plátky a plátky postupně obalíme v každé lázni zvlášť. Poté smažíme po dávkách na oleji. Každou dávku i s obrácením 3 minuty.
Brambory oškrábeme a umyjeme. Do hrnce dáme vodu, kmín, brambory a vaříme 20 minut.
Osmažené houby položíme na talíř společně s brambory, polijeme majonézou, naaranžujeme oblohu, houby polijeme citronovou šťávou a můžeme podávat.
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v rozšlehaných vejcích a ve vyšší vrstvě rozpáleného tuku po obou stranách…
více o Kuřecí řízek po švýcarsku
Z ingrediencí připravíme linecké těsto, které natlačíme do velkých lžic jako do formiček. Dáme na plech a podložíme tak…
více o Linecká velikonoční vejce
Vejce utřeme s cukrem, potom přidáme vlažnou vodu a olej. Přidáme mouku, mléko, vanilkový cukr, špetku soli a prášek do…
více o výborný borůvkový koláč