Do talířů si dáme zvlášť mouku, strouhanku a rozšlehaná vejce. Každou houbu nakrájíme na plátky a plátky postupně obalíme v každé lázni zvlášť. Poté smažíme po dávkách na oleji. Každou dávku i s obrácením 3 minuty.
Brambory oškrábeme a umyjeme. Do hrnce dáme vodu, kmín, brambory a vaříme 20 minut.
Osmažené houby položíme na talíř společně s brambory, polijeme majonézou, naaranžujeme oblohu, houby polijeme citronovou šťávou a můžeme podávat.
Hermelín vyjmeme z obalu, položíme na plátek chleba, potřeme olejem s kořením (může být ostřejší) a na grlilovacím…
více o Grilovaný hermelín na topince
Nivu utřeme s máslem (kombinace pomazánkového a normálního másla taky není špatná), doporučuji jemně nastrouhat a potom…
více o Ježek s nivovou pomazánkou
Zhladké mouky ,tvarohu a soli vypracujeme jemné těsto. Dáme jej do misky a necháme 20 nimut odležet v chladničce,aby…
více o Půlměsíce z tvarohového těsta
Plecko a 2/3 bůčku zalejeme dostatečným množstvím vody, přidáme sůl,divoké koření a vaříme do skoro hotova. Maso musí…
více o Zavařovaná domácí paštika
Změklý tuk smícháme s moukou a zakysanou smetanou. Vypracujeme těsto, které necháme 1hod odpočinout v potravinové fólii…
více o Tvarohové šátečky ze zakysanky