Do talířů si dáme zvlášť mouku, strouhanku a rozšlehaná vejce. Každou houbu nakrájíme na plátky a plátky postupně obalíme v každé lázni zvlášť. Poté smažíme po dávkách na oleji. Každou dávku i s obrácením 3 minuty.
Brambory oškrábeme a umyjeme. Do hrnce dáme vodu, kmín, brambory a vaříme 20 minut.
Osmažené houby položíme na talíř společně s brambory, polijeme majonézou, naaranžujeme oblohu, houby polijeme citronovou šťávou a můžeme podávat.
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku