Z uvedených ingrediencí připravíme těsto a dáme jej do mikrotenového sáčku nebo potravinářské fólie přes noc do ledničky. Vyválíme plát asi 1 cm a vykrajujeme tyčinky 1 cm široké a 10 cm dlouhé. Smažíme ve vysoké vrstvě oleje. Po usmažení dáme na papírovou utěrku.
Mezitím připravíme smetanu, do které najemno nastrouháme tvrdý sýr a smícháme. Měla by být polotekutá tak, aby se dala nabírat tyčinkou. Proto jsem neuvedla přesné množství ingrediencí, je to na odhadu. Tuto směs si můžeme rozdělit a ochutit kořením či bylinkami dle chuti. Dáme do misek a tyčinky si hosté namáčejí do těchto omáček.
Všechny suroviny umícháme, rozetřeme na vymaštěný a hrubou moukou vysypaný plech a upečeme. Upečený a vychladlý koláč…
více o Jednoduchý jablkový koláč
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka…
více o Slaná roláda z listového těsta
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, očistíme a na jemném struhadle nastrouháme. Přidáme mouku s práškem do…
více o Závin z bramborového těsta
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka