Z uvedených ingrediencí připravíme těsto a dáme jej do mikrotenového sáčku nebo potravinářské fólie přes noc do ledničky. Vyválíme plát asi 1 cm a vykrajujeme tyčinky 1 cm široké a 10 cm dlouhé. Smažíme ve vysoké vrstvě oleje. Po usmažení dáme na papírovou utěrku.
Mezitím připravíme smetanu, do které najemno nastrouháme tvrdý sýr a smícháme. Měla by být polotekutá tak, aby se dala nabírat tyčinkou. Proto jsem neuvedla přesné množství ingrediencí, je to na odhadu. Tuto směs si můžeme rozdělit a ochutit kořením či bylinkami dle chuti. Dáme do misek a tyčinky si hosté namáčejí do těchto omáček.
Zelí scedíme, překrájíme na drobnější kousky, smícháme s hladkou moukou, vejci, okořeníme kmínem, majoránkou, česnekem,…
více o Bramboráky z kyselého zelí
Z 0,5 kg hladké mouky, jednoho vejce, mléka a kvasnic uděláme kynuté těsto, do kterého navíc přidáme lžíci oleje a dáme…
více o Pončiky – Ukrajinské pirohy
Anglickou nakrájíme na kostičky a vložíme na rozpálenou pánvičku, přidáme na kostičky nakrájenou cibulku.
Když cibulka…
více o Slaná roláda z listového těsta