Z uvedených ingrediencí připravíme těsto a dáme jej do mikrotenového sáčku nebo potravinářské fólie přes noc do ledničky. Vyválíme plát asi 1 cm a vykrajujeme tyčinky 1 cm široké a 10 cm dlouhé. Smažíme ve vysoké vrstvě oleje. Po usmažení dáme na papírovou utěrku.
Mezitím připravíme smetanu, do které najemno nastrouháme tvrdý sýr a smícháme. Měla by být polotekutá tak, aby se dala nabírat tyčinkou. Proto jsem neuvedla přesné množství ingrediencí, je to na odhadu. Tuto směs si můžeme rozdělit a ochutit kořením či bylinkami dle chuti. Dáme do misek a tyčinky si hosté namáčejí do těchto omáček.
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Žloutky ušleháme s cukrem, horkou vodou, zlehka vmícháme mouku s práškem do pečiva, nakonec lehce vmícháme sníh z bílků…
více o Jahodovo-rebarborové řezy
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví
Cibuli nakrájíme na jemno, z vajec vyrobíme vejce míchaná, špekáčky a okurky rozřízneme podélně na čtvrtiny. Plátky…
více o Španělské ptáčky podle mamky