Z uvedených ingrediencí připravíme těsto a dáme jej do mikrotenového sáčku nebo potravinářské fólie přes noc do ledničky. Vyválíme plát asi 1 cm a vykrajujeme tyčinky 1 cm široké a 10 cm dlouhé. Smažíme ve vysoké vrstvě oleje. Po usmažení dáme na papírovou utěrku.
Mezitím připravíme smetanu, do které najemno nastrouháme tvrdý sýr a smícháme. Měla by být polotekutá tak, aby se dala nabírat tyčinkou. Proto jsem neuvedla přesné množství ingrediencí, je to na odhadu. Tuto směs si můžeme rozdělit a ochutit kořením či bylinkami dle chuti. Dáme do misek a tyčinky si hosté namáčejí do těchto omáček.
Odblaněná vepřová játra nakrájíme na kousky a orestujeme doměkka s jemně nasekanou cibulí. Směs dohladka rozmixujeme,…
více o Paštika z vepřových jater
Omyté jahody zbav stopky, vlož do mixéru , přidej zmrzlinu , cukr a polovinu mléka. Vše rozmixuj , dolij mléko a ještě…
více o Zmrzlinový koktejl s jahodami