Z uvedených ingrediencí připravíme těsto a dáme jej do mikrotenového sáčku nebo potravinářské fólie přes noc do ledničky. Vyválíme plát asi 1 cm a vykrajujeme tyčinky 1 cm široké a 10 cm dlouhé. Smažíme ve vysoké vrstvě oleje. Po usmažení dáme na papírovou utěrku.
Mezitím připravíme smetanu, do které najemno nastrouháme tvrdý sýr a smícháme. Měla by být polotekutá tak, aby se dala nabírat tyčinkou. Proto jsem neuvedla přesné množství ingrediencí, je to na odhadu. Tuto směs si můžeme rozdělit a ochutit kořením či bylinkami dle chuti. Dáme do misek a tyčinky si hosté namáčejí do těchto omáček.
V páře uvaříme pudink v půl litru vody, žloutky, vanilkový cukr, citron. Necháme vychladnout. Ušleháme máslo s cukrem,…
více o Bruselák s citronovým krémem
Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce…
více o Koprová omáčka od maminky