Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1–3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a tolik mouky, aby vzniklo husté těsto, ze kterého půjdou lžičkou vykrajovat noky. Ty potom smažíme ve větším množství oleje. Osmažené dáme na talíř a přelijeme sýrovou omáčkou.
Pokud chceme noky nasladko, dáme do kaše jen vejce, sůl a osmažené je poléváme sladkou omáčkou.
Sýrová omáčka: v mléce rozpustíme různé druhy sýrů a případně dokořeníme podle chuti.
Sladká omáčka: na másle rozpustíme marmeládu, povidla a přidáme trošku rumu.
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková