Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1–3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a tolik mouky, aby vzniklo husté těsto, ze kterého půjdou lžičkou vykrajovat noky. Ty potom smažíme ve větším množství oleje. Osmažené dáme na talíř a přelijeme sýrovou omáčkou.
Pokud chceme noky nasladko, dáme do kaše jen vejce, sůl a osmažené je poléváme sladkou omáčkou.
Sýrová omáčka: v mléce rozpustíme různé druhy sýrů a případně dokořeníme podle chuti.
Sladká omáčka: na másle rozpustíme marmeládu, povidla a přidáme trošku rumu.
Zpracujeme těsto a dáme ho na 2 hodiny odpočinout do chladna. Pak ho rozválíme na plech vyložený papírem a vložíme do…
více o Jahodový koláč ze dvou těst
Z kvasnic, cukru, mléka necháme vzejít kvásek, a vypracujeme těsto. Necháme vykynout. Těsto rozdělíme na pět bochánků a…
více o Martiny – martinské rohlíky
Kuřecí maso nakrájíme na nudličky a orestujeme na oleji. Přidáme na hrubo nastrouhané mrkve, pórek, nakrájená rajčata…
více o Kuřecí maso s hroznovým vínem
Cibuli si nakrájíme na kostičky, česnek na plátky a dáme zpěnit do hrnce. Přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso…
více o Kari rizoto s kuřecím masem