Podle množství zbylé bramborové kaše dáme 1–3 vejce, muškátový oříšek, sůl, petrželku a tolik mouky, aby vzniklo husté těsto, ze kterého půjdou lžičkou vykrajovat noky. Ty potom smažíme ve větším množství oleje. Osmažené dáme na talíř a přelijeme sýrovou omáčkou.
Pokud chceme noky nasladko, dáme do kaše jen vejce, sůl a osmažené je poléváme sladkou omáčkou.
Sýrová omáčka: v mléce rozpustíme různé druhy sýrů a případně dokořeníme podle chuti.
Sladká omáčka: na másle rozpustíme marmeládu, povidla a přidáme trošku rumu.
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Bagety nakrájíme na kolečka a po obou stranách potřeme česnekovým olivovým olejem. Rozložíme na plech s pečícím papírem…
více o Zapečené bagety se sýrem
Vepřový bůček, oloupané párky a slaninu umeleme na masovém strojku, smícháme s vařenou rýží, nakrájenou cibuli, třeným…
více o Jednoduché plněné zelné listy
Z bílků ušleháme sníh. Nastrouhanou cuketu smícháme se všemi ostatními ingrediencemi, dle chuti můžeme přidat i další …
více o Zapečená cuketa s uzeninou