Upečeme klasické palačinky. Nakrájenou cibuli orestujeme na trošce oleje, vložíme vymačkané a nakrájené zelí a na plátky nakrájené houby, osolíme a opepříme. Dusíme, dokud nevydusíme všechnu šťávu. Necháme vychladnout.
Na každou palačinku dáme do středu kopcovitou lžíci zelí a zabalíme palačinku jako obálku. Balíčky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme z obou stran na oleji.
Podáváme teplé se zeleninovým salátem, ale dobré jsou i studené.
Svaříme 0,5l mléka s máslem, dokud se máslo nerozpustí. Necháme mírně zchladnout a posléze přidáme vanilkový cukr a rum…
více o Máslový ležák proti depresi
Maso osolíme, prudce opečeme na rozehřátém tuku a vyndáme. Na tuku osmažíme na plátky (!) nakrájenou cibuli, zaprášíme…
více o Bratislavské plecko pro Aničku
Ze střední části rohlíků nakrájíme šikmo asi 3-4 cm silné krajíčky. Do majonézy vmícháme nadrobno rozsekaná vejce,…
více o Chuťovky se sardelovým očkem