Upečeme klasické palačinky. Nakrájenou cibuli orestujeme na trošce oleje, vložíme vymačkané a nakrájené zelí a na plátky nakrájené houby, osolíme a opepříme. Dusíme, dokud nevydusíme všechnu šťávu. Necháme vychladnout.
Na každou palačinku dáme do středu kopcovitou lžíci zelí a zabalíme palačinku jako obálku. Balíčky obalíme v mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance. Smažíme z obou stran na oleji.
Podáváme teplé se zeleninovým salátem, ale dobré jsou i studené.
Lilky oloupeme a nakrájíme na kostičky. Osolíme a necháme 10 minut odležet. Lilek osušíme a opékáme je asi 15 minut v…
více o Africká lilková pomazánka
Cukr s vanilkovým cukrem třeme s vejci do pěny. Poté přidáme hladkou mouku spolu s práškem do pečiva, nevyšlehanou…
více o Šlehačková bábovka bez vážení