Rýži několikrát propláchneme horkou vodou a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vařenou rýži dáme do mísy, přidáme hladkou mouku, všechna vejce, pórek, podle chuti okořeníme vegetou, pepřem a solí. Všechny přísady opatrně promícháme a uděláme řidší těsto, které necháme chvíli odležet. Na pánvi rozehřejeme olej. Z rýžového těsta pomocí lžíce vykrajujeme placičky, které na rozpáleném tuku zvolna opékáme z obou stran dorůžova. Placičky podáváme teplé, ozdobené osminkami rajčat, plátky okurky a kolečky pórku.
1. placka: 4 žloutky ušleháme se 3 lžícemi cukru do pěny, pak přidáme 4 lžíce mouky a ze 4 bílků ušlehaný sníh. Dáme na…
více o Piškotové řezy s jablky
Cibule nakrájíme na spíše tenké kolečka, které ve velké těžké pánvi osmahneme na másle do sklovita. Přidáme na malé…
více o Avignonský rumpsteak s cibulí