Tvarůžky obalíme v mouce, vajíčku, strouhance a postup opakujeme asi třikrát. Kdo chce, může přidat kolečko salámu, cibuli a teprve poté obalit. Na pánvi rozpálíme olej a poté vložíme tvarůžky. Následně zeslabíme žár, aby nám tvarůžky nezačaly vytékat skrz strouhanku. Osmažíme do zlatova. Přichystáme si jedno balení tatarky, kečup, pepř – dáme do misky a zamícháme. Kdo chce, může místo pepře dát chilli. Po osmahnutí dáme na talíř, rozkrojíme a tvarůžky se musí roztéci – poté namáčíme do připravené omáčky. Zapíjíme nejlépe vychlazeným pivem.
Smícháme mouku, žloutky, cukr, kakao, olej, mléko a prášek do pečiva. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme…
více o Pařížské kostky s Margotkou
Z oleje, česneku a koření (já používám drcený pepř, trošku chilli, koriandr a drcený kmín) připravíme marinádu, kotlety…
více o Božské vepřové kotletky
Omytý lilek nakrájíme na větší kostky, osolíme, dáme do sítka a necháme 30 min "vypotit". Poté ho důkladně opláchneme…
více o Pikantní losos na zelenině