Menší hlávku zelí nakrojíme do kříže, ale nedokrojíme, jinak by se nám rozpadlo. Vložíme do vařící osolené vody a necháme pár minut povařit. Vyndáme, necháme okapat a rozčtvrtíme. Pokud máme větší hlávečku, tak uděláme osminky. Vzniklé měsíčky zpevníme párátkem a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje nebo ve fritovacím hrnci.
Podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou. Je to vynikající a chutná to stejně jako smažený květák, jen je s tím míň práce a také je to podstatně levnější.
Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů…
více o Kuřecí prsíčka s překvapením
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella