Menší hlávku zelí nakrojíme do kříže, ale nedokrojíme, jinak by se nám rozpadlo. Vložíme do vařící osolené vody a necháme pár minut povařit. Vyndáme, necháme okapat a rozčtvrtíme. Pokud máme větší hlávečku, tak uděláme osminky. Vzniklé měsíčky zpevníme párátkem a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje nebo ve fritovacím hrnci.
Podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou. Je to vynikající a chutná to stejně jako smažený květák, jen je s tím míň práce a také je to podstatně levnější.
Z mandarinek slijeme šťávu a doplníme vodou na 3 dl. Z této tekutiny a přislušného množství prvního pudinkového prášku …
více o Pudinková mísa s mandarinkami
Do mísy prosijeme odvážené množství cukru a mléka, promícháme a přesypeme do pekárny. Přidáme med, sirup, aroma a vodu…
více o Falešná marcipánová hmota