Smažené zelí

3

hodnoceno: 7
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • sůl
    • voda
    • vejce
    • rostlinný olej
    • strouhanka
    • 1
      ks bílé zelí menší hlávka
    • mouka

Postup přípravy receptu

  • Menší hlávku zelí nakrojíme do kříže, ale nedokrojíme, jinak by se nám rozpadlo. Vložíme do vařící osolené vody a necháme pár minut povařit. Vyndáme, necháme okapat a rozčtvrtíme. Pokud máme větší hlávečku, tak uděláme osminky. Vzniklé měsíčky zpevníme párátkem a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje nebo ve fritovacím hrnci.
  • Podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou. Je to vynikající a chutná to stejně jako smažený květák, jen je s tím míň práce a také je to podstatně levnější.
Zařazení: Zelenina

Podobné recepty

Doporučujeme

Další doporučené recepty: