Menší hlávku zelí nakrojíme do kříže, ale nedokrojíme, jinak by se nám rozpadlo. Vložíme do vařící osolené vody a necháme pár minut povařit. Vyndáme, necháme okapat a rozčtvrtíme. Pokud máme větší hlávečku, tak uděláme osminky. Vzniklé měsíčky zpevníme párátkem a obalíme v mouce, rozšlehaném vajíčku a strouhance. Smažíme ve vyšší vrstvě oleje nebo ve fritovacím hrnci.
Podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou. Je to vynikající a chutná to stejně jako smažený květák, jen je s tím míň práce a také je to podstatně levnější.
Vymícháme tuk, vejce, cukr, vanilku a vodu, přidáme ovesné vločky, mouku, sůl a sodu, a podle chuti přimícháme nasekané…
více o Keksy z ovesných vloček
Oloupané brambory a vejce nastrouháme na hrubém struhadle, okurky na jemném, cibuli najemno nakrájíme, přidáme hořčici,…
více o Chlebíčky z mléčného baru
Smícháme mouku s kakaem a kypřidlem. Přidáme cukry, čokoládu, cuketu, vejce, olej a vše důkladně promícháme. Vymazanou…
více o Cuketová kostka s čokoládou
Uvařené salko dáme do mísy, přidáme rozměklé máslo a rozmixujeme. Poté přisypeme sáček burizonů a promícháme. Z hmoty…
více o Burizonový chlebíček ze Salka