Pokud je sýr moc slaný, naložíme ho přes noc do lednice do lázně se studenou vodou nebo do bílého jogurtu (ten potom použijeme třeba do salátu).
Uděláme hustější těstíčko z mouky, soli, prášku do pečiva, vajíčka a libovolné z tekutin. Balkán nakrájíme na větší čtverečky, posypeme oreganem a obalíme v těstíčku. Smažíme rychle dozlatova.
1. V míse smícháme mouku, cukr, kypřící prášek a přidáme mléko, olej a vejce.
2. Nyní máme základní těsto na bábovku…
více o Jednoduchá hrnková bábovka
1. V mělké nádobě smícháme dohromady med, sojovou omáčku, balsamikový ocet, zázvor, česnek s 1 lžící olivového oleje.…
více o Mahi-mahi v zázvorové glazuře
1. Pórek okrájejte tak, aby vám zbyly pouze bílé a světle zelené části. Dobře opláchněte a nakrájejte na 5 cm kousky.
…
více o Pórkovo-bramborová polévka