Čajové šálky důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoliv podobným tukem) a velmi důkladně vysypeme strouhankou. Strouhaný sýr se salámem smícháme s vejci. Do každého šálku dáme na dno trochu směsi, na to položíme hermelín a opět zasypeme směsí. Šálky vyrovnáme do pekáčku s vysokým okrajem a do pekáče nalijeme vařící vodu. Pekáč dáme do horké trouby a při maximální teplotě děláme 20 minut. Horké vyklepneme, podáváme s brambory a kečupem nebo tatarkou.
Tohle je pochoutka pro ty, kdo milují sýr, ale nemohou moc smažená jídla. Jinak má tohle jídlo dvě výhody – sýr nemůže vytéct a navíc jídlo není prosáklé tukem.
Čajové šálky (6 ks) důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno…
více o Smažený sýr bez smažení
Žloutky i s cukrem (trochu cukru odebereme na kvásek) mícháme do pěny, přidáme tuk, rum, sůl, citronovou kůru a mícháme…
více o Šišky s jahodovou pěnou
Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 0,5 cm, nařežeme obdélníky nebo čtverce a dáme na plech, konce těsta přehneme…
více o Dobrota z listového těsta II.
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka
1. Velký hrnec - dát vařit vodu s na kostičky nakrájenými brambory se žampiony (plátky), přidat zeleninu, podravku.
…
více o Bramborová polévka v chlebu