Čajové šálky důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoliv podobným tukem) a velmi důkladně vysypeme strouhankou. Strouhaný sýr se salámem smícháme s vejci. Do každého šálku dáme na dno trochu směsi, na to položíme hermelín a opět zasypeme směsí. Šálky vyrovnáme do pekáčku s vysokým okrajem a do pekáče nalijeme vařící vodu. Pekáč dáme do horké trouby a při maximální teplotě děláme 20 minut. Horké vyklepneme, podáváme s brambory a kečupem nebo tatarkou.
Tohle je pochoutka pro ty, kdo milují sýr, ale nemohou moc smažená jídla. Jinak má tohle jídlo dvě výhody – sýr nemůže vytéct a navíc jídlo není prosáklé tukem.
Čajové šálky (6 ks) důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno…
více o Smažený sýr bez smažení
Na kousky pokrájenou cibuli osmahneme na 25 gramech másla. Jakmile zesklovatí, přidáme pokrájené žampiony (kostičky,…
více o Žampionová omáčka s cibulí
Na těstíčko spolu prošlehejte mouku, prášek do pečiva, podmáslí a vejce. Vmíchejte petržel a osolte. Olej rozehřejte ve…
více o Křupavé cibulové kroužky
Začneme přípravou majonézy a to tak, že ručním šlehačem vyšleháme na nejvyšší stupeň 2 žloutky se 150 ml oleje (musejí…
více o Opravdu domácí tatarská omáčka