Čajové šálky důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoliv podobným tukem) a velmi důkladně vysypeme strouhankou. Strouhaný sýr se salámem smícháme s vejci. Do každého šálku dáme na dno trochu směsi, na to položíme hermelín a opět zasypeme směsí. Šálky vyrovnáme do pekáčku s vysokým okrajem a do pekáče nalijeme vařící vodu. Pekáč dáme do horké trouby a při maximální teplotě děláme 20 minut. Horké vyklepneme, podáváme s brambory a kečupem nebo tatarkou.
Tohle je pochoutka pro ty, kdo milují sýr, ale nemohou moc smažená jídla. Jinak má tohle jídlo dvě výhody – sýr nemůže vytéct a navíc jídlo není prosáklé tukem.
Čajové šálky (6 ks) důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno…
více o Smažený sýr bez smažení
Těsto důkladně vypracujeme ručně, nebo vařečkou dohladka, aby se oddělovalo od nádoby. Potom ho rozválíme a potřeme na…
více o Sádlovníky z vepřového sádla
Cukr, tuk a vanilkový cukr vyšleháme, přidáme postupně za šlehání vejce, nakonec vmícháme tvaroh a kůru.
Višně scedíme…
více o Tvarohový závin s višněmi
Vejce s cukrem vyšleháme doběla (šleháme tak dlouho, až hmota téměř zbělá), opatrně přimícháme mouku smíchanou s kakaem…
více o Blesková třešňová bublanina
Kotletky naklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme grilovacím kořením a natřeme olejem - necháme uležet v lednici asi 2…
více o Kotletky v hořčicové omajdě
Koleno vaříme hodinu ve slané vodě s bobkovým listem a novým kořením. Po vyjmutí uděláme do kůže pár podélných zářezů…
více o Pečené koleno v pivní marinádě