Čajové šálky důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoliv podobným tukem) a velmi důkladně vysypeme strouhankou. Strouhaný sýr se salámem smícháme s vejci. Do každého šálku dáme na dno trochu směsi, na to položíme hermelín a opět zasypeme směsí. Šálky vyrovnáme do pekáčku s vysokým okrajem a do pekáče nalijeme vařící vodu. Pekáč dáme do horké trouby a při maximální teplotě děláme 20 minut. Horké vyklepneme, podáváme s brambory a kečupem nebo tatarkou.
Tohle je pochoutka pro ty, kdo milují sýr, ale nemohou moc smažená jídla. Jinak má tohle jídlo dvě výhody – sýr nemůže vytéct a navíc jídlo není prosáklé tukem.
Čajové šálky (6 ks) důkladně vymastíme (Herou či jakýmkoli podobným tukem) a důkladně vysypeme strouhankou. Sýr najemno…
více o Smažený sýr bez smažení
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky