Kuřecí maso den předem nakrájíme na proužky. Osolíme, opepříme, přidáme solamyl (1–2 lžíce), nakrájenou cibuli na půlkolečka a 1/2 pórku nadrobno. Ochutíme grilovacím kořením a kořením na čínu. Necháme odležet v ledničce.
Druhý den maso opečeme na oleji, zalijeme vodou a dusíme. Pak přidáme druhou 1/2 pórku, nakrájené papriky, rajčata, mraženou kukuřici a hrášek, znovu podusíme.
Když je maso měkké, přidáme lečo, kečup, žampiony bez nálevu, masox a worcesterovou omáčku.
Droždí s cukrem rozmícháme ve vlahém mléce a nalijeme do mouky s rozpuštěným máslem a troškou soli a vypracujeme těsto,…
více o Cibulový koláč – Zwiebelkuchen
Očistíme si jeden vetší květák, syrový ho nastrouháme do mísy na větších očkách. Přidáme 2 žloutky, ochutíme vegetou,…
více o Květákové placky (karbanátky)