Kuřecí maso den předem nakrájíme na proužky. Osolíme, opepříme, přidáme solamyl (1–2 lžíce), nakrájenou cibuli na půlkolečka a 1/2 pórku nadrobno. Ochutíme grilovacím kořením a kořením na čínu. Necháme odležet v ledničce.
Druhý den maso opečeme na oleji, zalijeme vodou a dusíme. Pak přidáme druhou 1/2 pórku, nakrájené papriky, rajčata, mraženou kukuřici a hrášek, znovu podusíme.
Když je maso měkké, přidáme lečo, kečup, žampiony bez nálevu, masox a worcesterovou omáčku.
Naklepeme kuřecí maso - lépe je ho naříznout tak, aby zabíralo co největší plochu a nebylo vysoké (z praktických důvodů…
více o Kuřecí prsíčka s překvapením
Z mouky a dalších ingrediencí vypracujeme vláčné těsto, které se nelepí, mouku dosypeme podle velikosti vajec a dáme na…
více o Tvarohové řezy se sněhem
Osmahneme cibulku do zlatova, zaprášíme paprikou, pridáme pokrájenou klobásu s česnekem, zalijeme horkou vodou, pridáme…
více o Zelňačka pro moji milou
Nastrouhané vejce promícháme se sýrem a ochutíme troškou soli a nasekanou pažitkou.
Podáváme s celozrnným pečivem (60g)
více o Vajíčková pomazánka s pažitkou
Čočku namočíme tak na 2 hodiny a ve stejné vodě dáme vařit s novým kořením, pepřem, bobkovým listem a solí. Po změknutí…
více o Čočková polévka podle Romany