4. Až česnek na stěnách úplně oschne, vymažte formu máslem.
5. Zbytek česneku utřete nožem najemno a dejte stranou.
6. Mléko, smetanu, sůl a koření přiveďte do varu ve středně velkém kastrolu. Vložte plátky brambor atd. a znovu přiveďte k varu a míchejte. Zelenina musí mírně nasáknout do sebe tekutinu.
7. Asi po 3-4 minutách se obě složky spojí - vypněte oheň, vmíchejte česnek a vložte směs do formy.
8. Dejte do trouby na cca 40 minut, nebo až brambory zezlátnou a změknou.
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha
1. Troubu předehřejte na 200°C. Neoloupané brambory vařte v osolené vodě téměř do měkka(10-15 min.).
2. Brambory nechte…
více o Tartiflette H. Michopulu
Smícháme ingredience na glazuru, přivedeme do bodu varu a necháme vychladnout. Připravíme si těsto - vyšleháme máslo s…
více o Kokosové řezy z Kapského města
V hrnku smicháme mouku, kypřící prášek, cukr a granko ( popř. kakao). Poté přidáme celé vejce, a nakonec mléko a olej. …
více o Bábovka pro pilně pracující
Ořechy a čokoládu nalámeme (např. válečkem přes mikrotenový sáček) a smícháme s ostatními sypkými přísadami.
Zvlášť…
více o Čokoládovo-ořechové muffiny
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině
Rohlíky jemně pokrájíme a pocákáme je mlékem. Potom do nich vlijeme vejce, dochutíme troškou vegety (solí), promícháme…
více o Obložený rohlíkový koláč