Smetanové brambory Michopulu

3.4

hodnoceno: 5
Příprava: neuvedeno
Porce: neuvedeno
Kalorie: neuvedeno

Suroviny

    • 800
      g brambory varného typu a
    • 1
      plátek máslo na vymazání formy
    • 2
      lžička sůl
    • 1
      ks mrkev větší
    • 1
      stroužek česnek
    • 300
      ml mléko
    • pepř mletý spousta
    • 1
      ks bobkový list
    • 300
      ml smetana ke šlehání
    • muškátový oříšek čerstvě nastrouhaný, spousta
    • 1
      ks pastinák

Postup přípravy receptu

  • 1. Brambory, mrkev a pastinák oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky(třeba v robotu).
  • 2. Troubu předehřejte na 170°C.
  • 3. Oloupaný stroužek česneku podélně rozpůlte a řezovou stranou vymažte zapékacím formu.
  • 4. Až česnek na stěnách úplně oschne, vymažte formu máslem.
  • 5. Zbytek česneku utřete nožem najemno a dejte stranou.
  • 6. Mléko, smetanu, sůl a koření přiveďte do varu ve středně velkém kastrolu. Vložte plátky brambor atd. a znovu přiveďte k varu a míchejte. Zelenina musí mírně nasáknout do sebe tekutinu.
  • 7. Asi po 3-4 minutách se obě složky spojí - vypněte oheň, vmíchejte česnek a vložte směs do formy.
  • 8. Dejte do trouby na cca 40 minut, nebo až brambory zezlátnou a změknou.
Zařazení: Přílohy Brambory

Podobné recepty

Doporučujeme

Chyba - Recepty Fitweb

Omlouváme se, nastala chyba. Prosím, pokračujte na úvodní stránku.