4. Až česnek na stěnách úplně oschne, vymažte formu máslem.
5. Zbytek česneku utřete nožem najemno a dejte stranou.
6. Mléko, smetanu, sůl a koření přiveďte do varu ve středně velkém kastrolu. Vložte plátky brambor atd. a znovu přiveďte k varu a míchejte. Zelenina musí mírně nasáknout do sebe tekutinu.
7. Asi po 3-4 minutách se obě složky spojí - vypněte oheň, vmíchejte česnek a vložte směs do formy.
8. Dejte do trouby na cca 40 minut, nebo až brambory zezlátnou a změknou.
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha
1. Troubu předehřejte na 200°C. Neoloupané brambory vařte v osolené vodě téměř do měkka(10-15 min.).
2. Brambory nechte…
více o Tartiflette H. Michopulu
Každý plátek ne úplně rozmraženého těsta rozřízneme na 6 obdélníčků a upečeme na plechu v troubě.
Mezitím připravíme…
více o Kremeše s pudinkovým krémem
Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme hustý pudink. Dáme vychladit. Během chlazení občas zamícháme,…
více o Pudinkovo-tvarohový pohár
V mouce uděláme důlek, dáme trochu kvasnic, malou lžičku cukru, trochu vlažného mléka. Jakmile kváse vzejde, přidáme 1…
více o Amolety z kynutého těsta