4. Až česnek na stěnách úplně oschne, vymažte formu máslem.
5. Zbytek česneku utřete nožem najemno a dejte stranou.
6. Mléko, smetanu, sůl a koření přiveďte do varu ve středně velkém kastrolu. Vložte plátky brambor atd. a znovu přiveďte k varu a míchejte. Zelenina musí mírně nasáknout do sebe tekutinu.
7. Asi po 3-4 minutách se obě složky spojí - vypněte oheň, vmíchejte česnek a vložte směs do formy.
8. Dejte do trouby na cca 40 minut, nebo až brambory zezlátnou a změknou.
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha
1. Troubu předehřejte na 200°C. Neoloupané brambory vařte v osolené vodě téměř do měkka(10-15 min.).
2. Brambory nechte…
více o Tartiflette H. Michopulu
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku. Zalijeme ji vlažným vývarem, promícháme, přidáme koření a vaříme asi 30 minut…
více o Rajcatova polevka s ryzi
Žampiony oloupeme a zbavíme je nožiček, které pokrájíme na menší kousky. Na oleji osmahneme cibuli, až trošku zezlátne…
více o Žampiony plněné šunkou a nivou
- v misce smícháme koření,tymián,oliv.olej a trochu citr.šťávy (vše podle velikosti kuřete,ale nebojte se koření,tím,že…
více o Kuře na soli s citronem
Nakrájené houby lehce osmahneme na rozpuštěném másle, osolíme, zalijeme vodou (asi 3/4 litru) a za občasného promíchání…
více o Houbová omáčka smetanová
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o „Paličkové" linecké cukroví