4. Až česnek na stěnách úplně oschne, vymažte formu máslem.
5. Zbytek česneku utřete nožem najemno a dejte stranou.
6. Mléko, smetanu, sůl a koření přiveďte do varu ve středně velkém kastrolu. Vložte plátky brambor atd. a znovu přiveďte k varu a míchejte. Zelenina musí mírně nasáknout do sebe tekutinu.
7. Asi po 3-4 minutách se obě složky spojí - vypněte oheň, vmíchejte česnek a vložte směs do formy.
8. Dejte do trouby na cca 40 minut, nebo až brambory zezlátnou a změknou.
Brambory nakrájíme na plátky a skládáme je do vymaštěného pekáčku střídavě s nakrájenou cibulí. Do smetany vmícháme sůl…
více o Smetanové brambory – příloha
1. Troubu předehřejte na 200°C. Neoloupané brambory vařte v osolené vodě téměř do měkka(10-15 min.).
2. Brambory nechte…
více o Tartiflette H. Michopulu
Z uvedených surovin vypracujeme těsto a necháme aspoň 1/2 hodiny odpočinout. Tvaroh utřeme s cukrem, máslem, vejcem a…
více o Tvarohová roláda s hruškami
Ostružiny dáme do kastrolu, zalijeme vodou a povaříme asi 5 minut. Pak je přecedíme, propasírujeme přes cedník s malými…
více o Nepečený ostružinový dort