Těsto vypracujeme smícháním a řádným propracováním všech surovin a necháme jej v ledničce nejméně hodinu odležet (čím déle, tím lépe). Rozválíme ho na obdélník cca 3 mm silný a vykrajujeme rádýlkem pruhy asi 3 cm široké a 20 cm dlouhé, které natočíme na namazané trubičky. Kremrole potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dorůžova (cca 15 minut).
Po zchladnutí je plníme bílkovou náplní. Tu připravíme tak, že bílky šleháme v horké vodní lázni a postupně k nim přidáváme cukr, až vznikne lesklý tuhý sníh.
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Z uvedených ingrediencí vymícháme metličkou těsto (jako na palačinky), upečeme pozvolna na tuku na pánvičce z obou…
více o Celestýnské nudle do polévky