Těsto vypracujeme smícháním a řádným propracováním všech surovin a necháme jej v ledničce nejméně hodinu odležet (čím déle, tím lépe). Rozválíme ho na obdélník cca 3 mm silný a vykrajujeme rádýlkem pruhy asi 3 cm široké a 20 cm dlouhé, které natočíme na namazané trubičky. Kremrole potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C dorůžova (cca 15 minut).
Po zchladnutí je plníme bílkovou náplní. Tu připravíme tak, že bílky šleháme v horké vodní lázni a postupně k nim přidáváme cukr, až vznikne lesklý tuhý sníh.
Mouku, heru a smetanu zpracujeme v těsto, které dáme do lednice aspoň na hodinu odležet. Potom válíme placky z kterých…
více o Suprové jednoduché kremrole
Maso, droby i nožku uvaříme, obereme, pokrájíme na kousky, svalovinu z nožek umeleme a vše promícháme. Přilijeme vývar…
více o Kašparova pikantní tlačenka
Všechny suroviny zamícháme, já se s tím nijak nepárám, tvaroh nechá hrudky, ale to jsem vůbec neřešila. A pak smažíme…
více o Vynikající tvarohové lívance
Vejce rozdělíme, bílky dáme do jedné mísy, žloutky do druhé. Ke žloutkům přisypte mouku, prášek do pečiva, přilijte…
více o Lívance podle Jamie Olivera
1. Kuřecí maso nasekáme na drobné kousky a prudce opečeme na másle.
2. Dáme do pekáče a podlijeme bílým vínem, přidáme…
více o Kuře na víně M. Woodhamsové
1. Z kysaného zelí vymačkáme šťávu a nadrobno ho nakrájíme.
2. Přidáme heru, mouku, pepř a kmín a pečlivě prohněteme.
…
více o Jihočeské zelňáky Jirsových