Změklé máslo, sůl, moučkový a vanilkový cukr utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a nakonec prosátou mouku. Těsto dáme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu, uhladíme a pečeme cca 40 minut při 160 °C. Na vychladnutý moučník rozložíme na čtvrtky nakrájené broskve a na ně nalijeme krém.
Krém: Smícháme zakysanou smetanu, moučkový cukr, marmeládu a ušlehanou šlehačku. Do této směsi přidáme želatinu rozpuštěnou v horké šťávě z broskví a vše dobře promícháme. Necháme minimálně 4 hodiny tuhnout v ledničce.
Zhladké mouky ,tvarohu a soli vypracujeme jemné těsto. Dáme jej do misky a necháme 20 nimut odležet v chladničce,aby…
více o Půlměsíce z tvarohového těsta
Začneme korpusem, do misky si oddělíme žloutky od bílků, následně si do bílků i do žloutků přidáme moučkový cukr (5 a 5…
více o Maminčin čokoládový dort
Cukr ušleháme se změklou herou a vejci do pěny, dálé přidáme mléko, vanilkový pudink (prášek, nikoli uvařený!), kypřící…
více o Koláč s tvarohem a rybízem