Změklé máslo, sůl, moučkový a vanilkový cukr utřeme do pěny. Postupně za stálého míchání přidáváme vejce, marmeládu a nakonec prosátou mouku. Těsto dáme do vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu, uhladíme a pečeme cca 40 minut při 160 °C. Na vychladnutý moučník rozložíme na čtvrtky nakrájené broskve a na ně nalijeme krém.
Krém: Smícháme zakysanou smetanu, moučkový cukr, marmeládu a ušlehanou šlehačku. Do této směsi přidáme želatinu rozpuštěnou v horké šťávě z broskví a vše dobře promícháme. Necháme minimálně 4 hodiny tuhnout v ledničce.
Česnek prolisujeme do misky, přidáme hořčici, na jemno nastrouhaný eidam a majonézu. Vše dobře promícháme. Dochutíme…
více o Česneková pomazánka se sýrem
Máslo, med, žloutky, vanilkový cukr s citron. kůrou utřeme do pěny, přidáme mouku s jedlou sodou.
Těsto propracujeme a…
více o Žloutkovo-perníkové řezy
Oloupané brambory pomeleme na masovém strojku s uzeninou, cibulí a česnekem. Osolíme, opepříme, přidáme majoránku,…
více o Bramborová paštika s uzeninou
Vejce smícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a olejem. Potom přidáme mouku, prášek do pečiva, vanilkový puding a postupně…
více o Bezlepkový ovocný koláč