Dáme vařit osolenou vodu na těstoviny. Mezitím si nakrájíme šunku na kostičky a stroužky česneku na slabé plátečky.
Na pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme česnek a až začne vonět, přidáme osolený listový špenát (rozmražený). Necháme špenát pořádně prohřát, zalijeme 1/2 smetany na vaření a pomalu vaříme, dokud smetana nezačne houstnout na větším plamenu (cca 3 minuty).
Na druhé pánvi (nebo v menším rendlíku) rozehřejeme máslo, na kterém osmahneme šunku (lze použít i kuřecí maso na nudličky) a přidáme kukuřici. Opepříme, osolíme a přidáme koření na pečené kuře. Když kukuřice trochu změkne, zalijeme zbytkem smetany a opět necháme zhoustnout.
Olej rozehřejme na pánvi, přidáme pórek a necháme jej za občasného míchání změknout. Bude to trvat zhruba 15 minut. Na…
více o Těstoviny s pórkem a špenátem
Troubu předehřejeme na 200 °C.
Omytá rajčata nakrájíme na plátky. Misku vymažeme lžící oleje a na dno střídavě přes…
více o Rajčata zapečená s mozzarelou
Tvaroh vymícháme s máslem, přidáme rozmačkané olejovky i s olejem, jemně nakrájenou cibuli, osolíme, opepříme, přidáme…
více o Toast andaluského rybáře
Rajčata nakrájejte na plátky a povařte při 750 W po dobu 6–8 minut, dokud se slupka neodděluje sama. Rajčata oloupejte…
více o Tomatová polévka – Jet Chef
Ze snítek otrhejte lístky bylinek a nahrubo nasekejte. Do mixeru dejte dijonskou hořčici, přidejte sůl, pepř a nasekané…
více o Country marináda s tymiánem
Dvě hrsti sušených hub (nejmíň čtyři) namočíme do studené vody a necháme máčet alespoň půl hodiny. Vodu můžeme jednou…
více o Houbová omáčka jednoduchá
TUŇÁKOVÁ POMAZÁNKA
Tuňáka dáme do misky. K tuňákovi přidáme pomazánkové máslo a nájemno nakrájenou cibulku. Přidáme…
více o Bagety s tuňákovou pomazánkou