Dáme vařit osolenou vodu na těstoviny. Mezitím si nakrájíme šunku na kostičky a stroužky česneku na slabé plátečky.
Na pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme česnek a až začne vonět, přidáme osolený listový špenát (rozmražený). Necháme špenát pořádně prohřát, zalijeme 1/2 smetany na vaření a pomalu vaříme, dokud smetana nezačne houstnout na větším plamenu (cca 3 minuty).
Na druhé pánvi (nebo v menším rendlíku) rozehřejeme máslo, na kterém osmahneme šunku (lze použít i kuřecí maso na nudličky) a přidáme kukuřici. Opepříme, osolíme a přidáme koření na pečené kuře. Když kukuřice trochu změkne, zalijeme zbytkem smetany a opět necháme zhoustnout.
Olej rozehřejme na pánvi, přidáme pórek a necháme jej za občasného míchání změknout. Bude to trvat zhruba 15 minut. Na…
více o Těstoviny s pórkem a špenátem
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Z mouky, cukrů, tuku,žloutku a citronové kůry vypracujeme hladké těsto, které necháme nejlépe do druhého dne v chladu…
více o Paličkové cukroví – linecké
Marináda na 2-3 krkovice:
- 1 cibule
- 1 strožek česneku
- 3 lžíce hořčice
- 1 dl piva ( desítku, 12 je moc hořká)
…
více o Krkovice v pivu podle Terči
Kuřecí prsíčka nakrájíme na nudličky a ponoříme je do misky s olejem. Postupně přidáváme všechny ingredience a nakonec…
více o Kuřecí kousky na medu a kari