Dáme vařit osolenou vodu na těstoviny. Mezitím si nakrájíme šunku na kostičky a stroužky česneku na slabé plátečky.
Na pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme česnek a až začne vonět, přidáme osolený listový špenát (rozmražený). Necháme špenát pořádně prohřát, zalijeme 1/2 smetany na vaření a pomalu vaříme, dokud smetana nezačne houstnout na větším plamenu (cca 3 minuty).
Na druhé pánvi (nebo v menším rendlíku) rozehřejeme máslo, na kterém osmahneme šunku (lze použít i kuřecí maso na nudličky) a přidáme kukuřici. Opepříme, osolíme a přidáme koření na pečené kuře. Když kukuřice trochu změkne, zalijeme zbytkem smetany a opět necháme zhoustnout.
Olej rozehřejme na pánvi, přidáme pórek a necháme jej za občasného míchání změknout. Bude to trvat zhruba 15 minut. Na…
více o Těstoviny s pórkem a špenátem
Ze 100 g cukru, 1 tvarohu, mléka, oleje, soli, mouky a prášku do pečiva uděláme vláčné těsto.
1/3 schováme na mřížky a…
více o Mřížkový rebarborový koláč
Dlouho jsem dotvářel pizzu k obrazu svému, tak jak mi utkvěla v paměti, když jsem ji jedl v Itálii. A myslím, že jsem…
více o Pizza (těsto lze i zamrazit)
Ze zmrzliny uděláme kuličky o něco větší než vlašský ořech, dáme na plech do mrazáku. Cukr, cornflakes a kokos v robotu…
více o Smažená zmrzlina v kokosu
Naklepané hovězí řízky osolíme, opepříme, poctivě namažeme hořčicí. Mírně vymačkané zelí dáme na jeden konec, maso…
více o Španělské ptáčky trochu jinak
Prosetou mouku se sodou promícháme s vejcem, cukrem, medem, skořicí a perníkovým kořením. Těsto necháme nejlépe přes…
více o Medové perníčky z žitné mouky