Dáme vařit osolenou vodu na těstoviny. Mezitím si nakrájíme šunku na kostičky a stroužky česneku na slabé plátečky.
Na pánvi rozehřejeme máslo, osmažíme česnek a až začne vonět, přidáme osolený listový špenát (rozmražený). Necháme špenát pořádně prohřát, zalijeme 1/2 smetany na vaření a pomalu vaříme, dokud smetana nezačne houstnout na větším plamenu (cca 3 minuty).
Na druhé pánvi (nebo v menším rendlíku) rozehřejeme máslo, na kterém osmahneme šunku (lze použít i kuřecí maso na nudličky) a přidáme kukuřici. Opepříme, osolíme a přidáme koření na pečené kuře. Když kukuřice trochu změkne, zalijeme zbytkem smetany a opět necháme zhoustnout.
Olej rozehřejme na pánvi, přidáme pórek a necháme jej za občasného míchání změknout. Bude to trvat zhruba 15 minut. Na…
více o Těstoviny s pórkem a špenátem
Listové těsto rozválíme a nakrájíme na čtverce velké tak, abychom do něj mohli zabalit celý hermelín, posypeme kořením …
více o Hermelín v listovém těstíčku
Uvaříme brambory ve slupce, oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle. Přidáme jemně nakrájenou cibuli, sůl, špetku…
více o Výborná chlebíčková pomazánka
Maso očistíme, omyjeme a důkladně osušíme. Ze všech stran osolíme, a poválíme v hladké mouce (přebytek otřepeme). Maso…
více o Editina myslivecká svíčková
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát
Rýži dáme předvařit cca na 15 minut do vody s masoxem. Kontrolujeme, aby se nepřipálila, můžeme podlévat trochou vody.…
více o Zbytkové rizoto (dietní)