Na másle osmahneme cibulku nejlépe dozlatova, přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí maso nebo šunku, zalijeme mlékem. Do horkého mléka dáme rozpustit sýr podle chuti. Já ho dávám víc, než je uvedeno v ingrediencích. Dle chuti okořeníme. Vše povaříme na mírném ohni. Ke konci přidáme smetanu – pozor, aby se omáčka nesrazila, děláme ji po celou dobu na mírném ohni. Zahustíme dle potřeby.
Šunkový salám si nakrájíme na malé kousíčky a orestujeme dočervena. Mezitím si nastrouháme sýry. Můžeme přidat i další…
více o Sýrová omáčka na těstoviny
Zelí dusíme zvolna s uzeným kolenem nebo nožičkami.V jiném kastrolu zpěníme na sádle cibuli, vložíme na ni na kostky…
více o Sedmihradské zelí (vrstvené)
Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad…
více o Chlebový salát Panzanella
Cibuli a anglickou slaninu pokrájíme na kostičky a společně orestujeme. Přidáme propláchnuté červené fazole (bez nálevu…
více o Bretaňský fazolový salát