Na másle osmahneme cibulku nejlépe dozlatova, přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí maso nebo šunku, zalijeme mlékem. Do horkého mléka dáme rozpustit sýr podle chuti. Já ho dávám víc, než je uvedeno v ingrediencích. Dle chuti okořeníme. Vše povaříme na mírném ohni. Ke konci přidáme smetanu – pozor, aby se omáčka nesrazila, děláme ji po celou dobu na mírném ohni. Zahustíme dle potřeby.
Šunkový salám si nakrájíme na malé kousíčky a orestujeme dočervena. Mezitím si nastrouháme sýry. Můžeme přidat i další…
více o Sýrová omáčka na těstoviny
Salám nakrájíme na kolečka a ta pokrájíme na proužky. Rozpůlíme papriky, odstraníme jadérka a lusky omyjeme. Pokrájíme…
více o Maďarský paprikový salát
Vejce a cukr ušleháme do pěny, pak postupně zašleháváme nastřídačku mouku s pr. do peč., rozpuštěnou heru a šlehačku,…
více o Punčové řezy – jako z cukrárny
Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se…
více o Kovbojské fazole na slanině