Na másle osmahneme cibulku nejlépe dozlatova, přidáme na malé kousky nakrájené kuřecí maso nebo šunku, zalijeme mlékem. Do horkého mléka dáme rozpustit sýr podle chuti. Já ho dávám víc, než je uvedeno v ingrediencích. Dle chuti okořeníme. Vše povaříme na mírném ohni. Ke konci přidáme smetanu – pozor, aby se omáčka nesrazila, děláme ji po celou dobu na mírném ohni. Zahustíme dle potřeby.
Šunkový salám si nakrájíme na malé kousíčky a orestujeme dočervena. Mezitím si nastrouháme sýry. Můžeme přidat i další…
více o Sýrová omáčka na těstoviny
Plátky toastu si položíme na plech vyložený papírem na pečení a posypeme sýrem. Pečeme na 200 stupňů dozlatova.
Cibuli…
více o Francouzská cibulačka IV.